Od koho: camay Carovne slovicko: tutok
Predmet: browar zywiec Datum a cas: 08.02.2009 20:16
Cawik Qviky, som rad že expedícia bola úspesna, my sme sa práve vrátili z Donovalov po Krako-Merkur-akcii, počasie nič moc ale na chate sme sa zohriali ved sme z BUK-u. Poľske pivko sedmička, také som snáď ešte ani nepil, píšeš že je celkom pohodové tak si v pamäti uchovaj jeho skvelú chuť aby si mi ju na Červenci mohol dopodrobna opísať.

Mohol by si začať aj takto:

Zywiecke piwko Porter je už na prwý pohľad iné ako zwyčajne, podľa farby čierne,i v našom kraji síce pomierne z fľašiek pité piwko. Jeho farba proti slnečnému swetlu je mierne karamelová jemne prechádzajúca až do farby polotmawej čokolády s asi odhadujúc tak cirka šesťdesiatimi percentami kakaa. Farba w bežnom dennom swetle o pätnástej hodine a siedmej minúte stredoeurópskeho zimného času bola hnedkawo-čiernienkastá s plným nádychom prezretého mahagónu tesne pred výrubom. Toľko ku farbe wo fľaši. Ako pikošku uwádzam wysoko špeciálny zvuk pri otworení wyššie uwedeného piwka. Naše Slovenské čierne piwká wydajú tradičný sykawo-syčawý krátky pomerne intenzíwny nezameniteľný zvuk zbližujúci generácie pokolení, priateľow i nepriateľow bigotných náboženských fanatikow bez rozdielu pohlawí politických názorow, či iných nezmyselných predsudkow, avšak zywiecke piwko Porter ma ihneď po otworení doslova omráčilo swojím wysoko atypickým skoro až neopísateľným zwukom. Žiaľ pre krátkosť času hneď teraz nie je možné cteným čitateľom urobiť podrobný opis začutého zwuku po otworení tohto unikátneho zywieckeho moku. A tom som sa nedostal ani k tomu najhlawnejšiemu, teda chuti. Ale môžem Vám prisľúbiť len mega symfóniu chuťowých kanálikow násobenú nekonečnom.

-----------------------------------------

(2009-02-07 19:07:24) qviker napisal(a):
ahoj kvaci,dnes sme vyrazili do múzea piva v nedalekom zywci,expozícia bola vyhraná a pekná,v cene letenky degustácia piva a pohár na pamiatku,ako šofér som neprišiel skrátka,vzal som 5 polských pív na večernú degustáciu podporenú opečeným pstruhom na masle,konkrétne :
Zywiec
Tatra Mocne 7%
Warka
ZYWIEC Porter čierne
STRONG 7 %
Teraz pri tom piatom lutujem ze som nevzal viac.A luto mi je okrem kopca iných vecí ešte jedna,ze sa nemate k veci napisat ako sa mate ,ako sa vam dari a proste ked tu citate aj nieco prihodit.Bolo by skoda keby nasa skvela stranka zostala kostlivcom sem tam pozviechanym nejakym homeopatikom v podobe jedneho dvoch prispevkov za mesiac.