Od koho: qviker Carovne slovicko: tutok
Predmet: velký choč Datum a cas: 19.04.2010 20:33
Ahojte,po minulotýždňovom počasí,že by aj psa bolo krepé poslať von sa víkend vytiahol.Bolo krásne,modro,a ked sme ležali na lúke pod Chočom aj teplúčko a pohodovo.Pred desiatou sme sa postupne v Ružomberku na stanici stretli Kmeťko,Malky,Lenka,pes Edo,Janka a ja,plus domáci Camey.Vystúpili sme vo Valaskej Dubovej,a prišlo nam načim tú nešťastnú krčmu kde Jurka zlapali pozrieť.Tak ako v novom jorku na dakote,že tutoka Džona zastrelili,tak na krčme celá ta tragická udalosť popísaná bola.Smutno nam tam prišlo i zlosť do nás vstúpila že tie kurvy panské takto bedač prikváčili.Jedným pivom sme slzu zotreli a davaj hore grúňom.Cesta síce najkratšia,ale pomerne strmá i šmýkalo sa na tom ľade ohyzdnom.Aj sa nám mila udalosť prihodila,ked z hore chodníka prikráčal pomedzi nás,náš Paľo Barabáš.Takže nielen Amazóniu,Omo a či Antarktídu,ale aj Choč už chlapec má.Na strednej poľane bolo lahodne,stvrdzovali sme to rumom i hruškou s medom,tak sa nám náramne páčilo.Čo sa už nedá príliš o výstupe hore povedať,lebo sa šmýkalo,strmo bolo a po tom zimnom hektickom období,ťažko sme údy presviedčali teperiť sa niekam do výšav.Lenže ako taký hovniválikovia pomaly ale trpezlivo nakoniec hore sme vyliezli.Kurva to Ti vám bolo také pekné,to všetko na okolí,aj spotené telo zrazu nevadilo,len sme Ti my kukali,škerili sa,pobúchavali sa po tom nalomenom sebavedomí,že ved ešte furt drieči sme aj ked nám to dlhšie trvá,kým sa do tej hladiny dostaneme.A s Kameyom sme si zaspomínali,že takto pred dvoma týždnami sme na Babkách obdivovali ten Choč a povedali si,že i ten opáčime,a ľaľa,teraz si na nom sedíme.Cesta dole bola už príjemná,pár krát i po ritke,bo sňach skopnuť nestačil.Popolihovali sme si na tej poľane,teraz už i stým saksesom.No ale cesta do Likavky sa časom zdala dlhšia a dlhšia,a pri zostupe ku hradu už ma nohy boleli jak hovado.Odtiaľ ešte peši do samého srdca Ružomberka.Na tešené pivo pred Hypernovou neprišlo,lebo nám presne zavreli pred ksichtom,to samé bila,takže ešte exkurz cez celé mesto ku Kauflandu,to už som sa nerozprával ani sám so sebou,ku Kameyovi sme prišli tuším okolo desiatej.Ale čuduj sa svete,kecali sme ešte do druhej.Zjavne sme pookriali,ved sme ešte mladučkí.Na druhý den ale Sidorovo vzhľadom na náš zdravotný stav padlo.Cítil som sa ako dvakrát prejdený buldozérom.Ale Vlkolínec sme ešte dali,bolo modro ako včera ale ked sme v dedine pivko popíjali,už sa začalo pomaličky meniť a ked som v noci kukol vonku,už lialo ako z krhly.No čo dodať,som rád,že sme sa dali dohromady,lebo to vám je uplne iné ako ked sa človek fláka kopcami sám.Kamey a všetci ostatní dikes a ako sme si povedali zase sa niekde v máji vyberieme.A budeme radi ked sa aj další pridáte,boli by sme predsa prudko krepí,keby sme sa o takéto krásne veci oberali.Pekný týžden a pokoj v duši.Vaša Jana Kirschner