Od koho: petrik | Carovne slovicko: tutok |
Predmet: Budapešť | Datum a cas: 10.05.2010 20:41 |
Qviker, ty si si pomylil zamestnanie. Uz si mal byt davno sef cestovky. ----------------------------------------- (2010-05-10 18:06:52) qviker napisal(a): Ahojte,tak v sobotu sme boli mrknuť Budapešť.Tropikárium je bohové,hlavne pre mužov a deti,čo je ževraj niekedy to isté.Ale to je známa fáma,vieme podporovaná kým!!!Vidno boli všeliaké sladkovodné rybičky a rybiská,pirane,murény,raje a žraloky,ktoré plávali v tuneli ponad hlavičky čo bolo fakt impozantné.Predstavoval som si ako Krivák pobehuje od jedného akvária k druhému a potom zase odznova,rozpráva sa so všetkými tými potvorkami a hovorí im ,že aj doma na Liptove má také podobné.Potom sme si pozreli parlament z blízka a kedže sme neboli objednaní dnuka nás nepustili a tak sme korunovačné klenoty nevideli.Zašli sme ešte na hradný vrch,pohľad na parlament z Rybárskej bašty je ozaj uchvacujúci a kostol kde boli korunované všetky uhorské hlavy pomazané spolu s Matejom Korvínom je tiež jedinečný a očarujúci.Ale tak to už na svete chodí,že tí,čo do kostola nechodia sa im najviac páčia,tak dobre,aspoň niektorým.Na tom hradnom vrchu som tiež videl akési vinné slávnosti a desať kotlíkov s gulášom tam mali pekne jeden vedľa druhého,vonalo to tam k zblázneniu,tak sme rýchlo išli ta het.Zhodli sme sa že je to mesto hodné dôkladnejšieho preskúmania,ale Praha,že je o jednu ligu vyššie,tá je skutočne nádherná.Skúšal som poslať aj zopár fotiek,ale stále mi to tam ukazuje nejakú chybu tak neviem kde jest sabaka zaryta.Caute |