Od koho: pixla Carovne slovicko: tutok
Predmet: nauzaj sa mame lepsie ?? Datum a cas: 07.03.2012 07:24
No mozno sa mas ako kral,statna sfera je celkom za vodou :-) ale ked tu teraz nam placu ludia na brane co ich prepustaju z coho budu zit , nie kazdy moze ist do blavy robit , tak ty pises ze si bol bol polsku ja som za komunistov bol 6 krat ako dieta pri mori a to nasi nikdy neboli v strane!! a nikto ich nezatvaral , a teraz platim byty co boli dostupne pre vsetkych som s uz 15 rokov nebol pri mori ,ja nevravim ze bol socializmus dobry ale toto j e ovela horsie ked namas na na lieky a dostanes na vyplatu 350 eur napriklad a ked vazn eochories tak zomres od hladu a pridelove listky mas teraz tiez voal sa to pomoc UE potravinova , nasi su ju boli zobrat tak sa mame v tomto state , skratka socializmus bol nic moc ale toto je horsie . ale nevadi aj tak vyhra fico ja ho sice nevolim ja uz mam svojho kandidata pekny den a vzhuru krajsim zajtrajskom :-))))

-----------------------------------------

(2012-03-06 21:51:42) Qviker napisal(a):
Pixla, je dobré, keď sa povie A povedať aj B.Myslím, že za socializmu sa malo mnoho ľudí dobre, lebo im to tak vyhovovalo. Mali prácu , bývanie, nemuseli riešiť politiku a dalšie veci, lebo to za nich vyriešila strana. Strana sa vlastne postarala o všetkých, len ste nesmeli byť proti nej.A to väčšina robila. Boli ľudia, ktorým sa to nepáčilo, ale kvôli strachu a ďalším dôvodom proti nej nevystupovali. A boli aj takí, ktorí to aj povedali a potom aj tak dopadli. Až po revolúcii sme sa dozvedali, koľko ľudí radšej emigrovalo, koľkí museli odísť, koľkí nemohli robiť svoju prácu, na koľkých bol vyvíjaný nátlak atď.Mnoho ľudí dnes bagatelizuje všetkých tých, ktorým sa udiala krivda alebo dopadli ešte horšie/ bane v jáchymove,Horáková a spol a pod./ Nie je to dobre, lebo to je prvý krok k zabúdaniu vecí, ktoré sa stali. Že sa začnú zľahčovať, zosmiešňovať, že sa im začne uberať na váhe.
To, že sme sa mali v Československu relatívne dobre je skôr výnimka, stačí sa pozrieť ako sa mali v samotnej Rusi, Poľsku, kde v 80 tych rokoch dostávali prídelové lístky, Rumunsku a pod. Komunizmus bol ako systém chorý,a kedže súdruhovia naň nevynašli žiadny liek, dopadol ako dopadol. Ale ak sa ti Pixlík ten režim páči, možno by ti mladý Kim poslal na účet strany jednosmernú letenku do Phong Jangu, môžeš sa pridať ku kórejským súdruhom./ Nakoniec a na začiatok v československu režim padol preto, lebo padol v ZSSR. Keby to predsa tam nezačalo, tak by to dopadlo ako v 1968.To len na margo všakovakých konšpirácií o Nežnej revolúcii.
Ale veď si stačí pozrieť zopár filmov: Pelíšky, teraz bežia 2 seriály na ČT1 : Vyprávěj a Zdivočelá země, a kopec ďalších, kde je celkom reálne zobrazené ako to vtedy bolo "úžasné".

Dnes som bol s Berenikou vo Wisle. Váľali sme sa v bazénoch, rochnili vo vírivkách, naháňali na tobogánoch. Bolo mi hrozne fajn. Bude to znieť asi blbo,ale keď si uvedomím, ako sa mali a majú mnohí ľudia , tak ja sa mám ako kráľ.Teda aspoň dnes som sa tak cítil, od zajtra som opäť Igor Hnízdo.

Keďže v nedeľu nám bude viacerým zle, treba sa v sobotu poriadne napiť.

-----------------------------------------

(2012-03-06 08:15:57) pixla + napisal(a):
Za socializmu sme sa mali STRAŠNE ZLE-mali sme: Sebestačne poľnohospodárstvo. Svetoznáme sklárne a porcelán,Lacný benzín, naftu ,uhlie. Bezplatné zdravotníctvo, školstvo. Vyspelý strojárenský priemysel.Lacnú hromadnú dopravu. Textilný a kožarenský priemysel. Kultúru a šport pre všetkých.
Lacné a zdravé potraviny. Lacnú elektrinu a plyn. Lacnú pitnú vodu. Prácu pre všetkých
Sociálne istoty. Lacné bývanie pre všetkých
Teraz za sučasného kapitalizmu sa Máme VINIKAJÚCO – máme: Nezamestnanosť. Žoldnierov v zahraničí . Novodobých zbohatlíkov. Rozkradnutú a zdevastovanú republiku. Bezdomovcov a žobrákov. Štátny dlh v milionoch € . Strach z toho čo...