Od koho: šmydla | Carovne slovicko: tutok |
Predmet: Diktát | Datum a cas: 25.11.2013 13:44 |
kľudne mu vysvetli že Šmidla keď sa baví s Mydlovcami, tak je tak ohromená veľkosťou ich ducha, že na ich počesť si prepisuje občianku na Šmydla ----------------------------------------- (2013-11-25 13:23:18) camay napisal(a): Šmidla, toto nerob, okamžite sa napíš s mäkkým i a netvor nám tu generáciu pravopisných schizofrenikov, bo toto Matúšovi nevysvetlím. ----------------------------------------- (2013-11-25 12:51:48) šmydla napisal(a): a inak som teda poctená že u Midlov sa na mňa mislí aj v takíchto bohumylých súvyslostyach ----------------------------------------- (2013-11-25 12:45:14) šmydla napisal(a): ja len otázočku: čo budem robiť v tom rádiu? Novoročný prezidentský prejav, budem mať starecký polhodinový monológ na tému mravný úpadok spoločnosti v Nočných dialógoch, alebo bude pustená moja nahrávka ako zvuková identifikácia pre Kriminálna ústredňa pátra... alebo... ??? ----------------------------------------- (2013-11-25 10:46:53) qviker napisal(a): a ešte mu aj dáme po riti bičíkom, ak teda bude kcieť ----------------------------------------- (2013-11-25 10:39:58) camay napisal(a): Qviko, ale len externe na zmluvu za 500€ mesačne. Ak sa nejaký učiteľ dozvie o tomto kontrakte a nebodaj sa rozhodne robiť problémy, tak ho proste vyhodíš, ako riaditeľ školy budeš mať na to plné právo. ----------------------------------------- (2013-11-25 10:20:46) qviker napisal(a): Camey,ked raz budem riaditeľom(čo nikdy nebudem) zoberiem ťa za jazykovedca a jazykového poradcu, tá predstava ako spolu sedíme(okupujeme riaditeľňu),pijeme bylinné likéry,šmýkame sa na mintutých mydlinách,počúvajúc v rádiu Šmidlu, je povzbudzujúca do dnešného pracovného týždna ----------------------------------------- (2013-11-24 23:46:13) camay napisal(a): Ospravedlňujem sa Šmidle, že som ju použil v diktáte. Samozrejme mi vypadlo slovo "na" v druhej vete. A vychovávaj seba (sa) potom k zodpovednosti a milovaniu Slovenského jazyka. :-) ----------------------------------------- (2013-11-24 23:41:02) camay napisal(a): Urobil dve závažné chyby: Aj po vlastnej kontrole zabudol mäkčeň v slove lúštiť na (š) a dĺžeň na (í) v slove bičík. A vychovávaj potom k zodpovednosti. Nasledovala samozrejme opravná veta: V dobytom hrade sme nabili všetky mobily. Tá už bola v súlade s pravidlami slovenského pravopisu. ----------------------------------------- (2013-11-24 23:28:06) camay napisal(a): Dnes som synovi navaril takýto kontrolný diktátik z vybraných slov po B a M: Aj my sme sa najprv pobili, potom sme dobyli hrad a napokon sme sa opili ako dobytok. Šmidla sa klzisku šmykla až s ňou myklo, mala som radšej lúštiť prešmyčku, povedala. Minulý týždeň sme minuli všetky mydlové bubliny v žmýkačke. Bylinný likér je zdravý, povedal tatino a dostal učiteľku do pomykova. Dal mi bičík aby som švihol býčka po riti. Myslím, teda som Matúš Mydlo. Mylný omyl minule nakúpil nábytok u obyvateľa bitúnku. |