Od koho: kviker Carovne slovicko: tutok
Predmet: Kysuce Datum a cas: 11.01.2017 20:46
AHOOJ KUNY, mam dve dobré správy. Expedícia Kysuce bude. Chata Kmínek síce padla,pretože je tam do konca februára plno,ale našiel som inú,nemenej krajšiu. Je na Moravsko-Slovensko -Poľskom pomedzí. Volá sa Gírová,viac na http://chatagirova.cz/. Síce nenavštívime rodný dom Jozefa Krónera, famózneho Martina Pichandu / necháme si ho na leto,keď navštívime chatu Zvratka a Tlamy/ zato budeme v jednom okamihu v Poľsku,Morave a Slovensku. Zájdeme skúsiť pivo každého štátu a uvidíme kúsok krásnej krajiny. Začnite študovať spomínané jazyky až nie sme úplne krepí. Podrobnosti doladíme. for Diana,dá sa aj so psom. Bude to krásna prírodná prechádzka prírodných detí. Hawk.
Druhá správa je ohľadom lyžovačky na Solisku. Pohroma. J&T,ktorá chatu vlastní prerobila jedinú osemmiestnu izbu na dvojmiestnu. Za 76 eur na noc. Bez komentára. Sú to zmrdi. Dá sa spať na madraciach v kuchyni za 17 eur. Navrhujem toto: nechajme si Solisko / chatu/ v lete. Aj tak sme skoro všetci v James Žochár Topoľčany,prespíme na terase alebo priľahlej tráve,prejdeme si Mlynickú a Furkotskú dolinu a užijeme si to jak sa na správne Kuny patrí. Teraz sa ubytujme v http://www.shb.sk/, je to hneď neďaleko stanice na Štrbskom plese. Túži ísť aj skupina nelyžiarov /Čuba,Janka,Pičko/. Môžeme si v sobotu zájsť všetci na Popradské pleso a v nedeľu si zalyžovať a kto chce môže lyžovať obidva dni. Termín je 11.-12.2. Ak by sa nedalo,mohli by sme aj 25.-26. Dajte vedieť. Keďže som tam ešte nepísal,môže sa stať, že bude obsadené. Kto má chuť, pridajte sa, nie je veľa lepších vecí, ako byť s KUNAMI. Opatrujte sa a v práci opatrne, duševné zdravie si nedáme. Kurky, nech žijú Kuny!



-----------------------------------------

(2017-01-02 17:03:58) kviker napisal(a):
Expedicia KYSUCE 2017
Ahojte KUNY, tymto vas pozyvam na vyrocnu schodzu TUKu v tomto kalendarnom roku. Schodza sa uskutocni na slovensko-moravskom pomedzi na chate Kminek na Kysuciach. Stretneme sa v piatok 27. januara u nas v Cadci, kde bude neoficialny program. Oficialny zacne v sobotu.Podla poctu ucastnikov,dopravy a pocasia nas caka niekolko variantov :
1. Paserackym chodnickom-navsteva Trojmedzia- miesta kde sa stretavaju hranice troch statov, kostovka polskeho,ceskeho a slovenskeho piva.
2. Kde Jozef Kroner svetlo sveta uzrel- rodny dom spojeny s kostovkou staskovskeho piva.
3. Radegast a vrch Radhost-romanticka hrebenovka spojena s navstevou Moravsko-Sliezskych Beskyd.
Nasledne smer Makov,turistika na chatu Kminek /cca 1:30/, ubytovanie Tukacov, novorocna schodza TUKu / vyhodnotenie predchadzajuceho roka, vyznamenania a pokarhania, poucenie z krizoveho vyvoja,plan akcii a planych slubov/ V prestavke dvojhodinove prekvapenie/ doniest si plavky a uterak,zeny bez plaviek/. Pokracuje diskusia a volnýy program/ citanie knih, nosenie dreva do lesa, strikovanie, omalovanky, hadzanie hrachu o stenu a dalsie/
Nedela: restart,regeneracia,resiocializacia plus nieco k tomu.
Ucast NUTNA!!! / Chata stoji cca 10 eur na osobu a noc/.