Od koho: kviker Carovne slovicko: tutok
Predmet: Kysuce Datum a cas: 11.01.2017 22:02
termín na Štrbské pleso je 25.-26.2.


-----------------------------------------

(2017-01-11 20:46:48) kviker napisal(a):
AHOOJ KUNY, mam dve dobré správy. Expedícia Kysuce bude. Chata Kmínek síce padla,pretoĹľe je tam do konca februára plno,ale našiel som inú,nemenej krajšiu. Je na Moravsko-Slovensko -PoÄľskom pomedzí. Volá sa Gírová,viac na http://chatagirova.cz/. Síce nenavštívime rodný dom Jozefa Krónera, famózneho Martina Pichandu / necháme si ho na leto,keÄŹ navštívime chatu Zvratka a Tlamy/ zato budeme v jednom okamihu v PoÄľsku,Morave a Slovensku. Zájdeme skúsiĹĄ pivo kaĹľdého štátu a uvidíme kúsok krásnej krajiny. ZaÄŤnite študovaĹĄ spomínané jazyky aĹľ nie sme úplne krepí. Podrobnosti doladíme. for Diana,dá sa aj so psom. Bude to krásna prírodná prechádzka prírodných detí. Hawk.
Druhá správa je ohÄľadom lyĹľovaÄŤky na Solisku. Pohroma. J&T,ktorá chatu vlastní prerobila jedinú osemmiestnu izbu na dvojmiestnu. Za 76 eur na noc. Bez komentára. Sú to zmrdi. Dá sa spaĹĄ na madraciach v kuchyni za 17 eur. Navrhujem toto: nechajme si Solisko / chatu/ v lete. Aj tak sme skoro všetci v James Ĺ˝ochár Topoľčany,prespíme na terase alebo priÄľahlej tráve,prejdeme si Mlynickú a Furkotskú dolinu a uĹľijeme si to jak sa na správne Kuny patrí. Teraz sa ubytujme v http://www.shb.sk/, je to hneÄŹ neÄŹaleko stanice na Štrbskom plese. TúĹľi ísĹĄ aj skupina nelyĹľiarov /ÄŚuba,Janka,PiÄŤko/. MôĹľeme si v sobotu zájsĹĄ všetci na Popradské pleso a v nedeÄľu si zalyĹľovaĹĄ a kto chce môĹľe lyĹľovaĹĄ obidva dni. Termín je 11.-12.2. Ak by sa nedalo,mohli by sme aj 25.-26. Dajte vedieĹĄ. KeÄŹĹľe som tam ešte nepísal,môĹľe sa staĹĄ, Ĺľe bude obsadené. Kto má chuĹĄ, pridajte sa, nie je veÄľa lepších vecí, ako byĹĄ s KUNAMI. Opatrujte sa a v práci opatrne, duševné zdravie si nedáme. Kurky, nech Ĺľijú Kuny!



-----------------------------------------

(2017-01-02 17:03:58) kviker napisal(a):
Expedicia KYSUCE 2017
Ahojte KUNY, tymto vas pozyvam na vyrocnu schodzu TUKu v tomto kalendarnom roku. Schodza sa uskutocni na slovensko-moravskom pomedzi na chate Kminek na Kysuciach. Stretneme sa v piatok 27. januara u nas v Cadci, kde bude neoficialny program. Oficialny zacne v sobotu.Podla poctu ucastnikov,dopravy a pocasia nas caka niekolko variantov :
1. Paserackym chodnickom-navsteva Trojmedzia- miesta kde sa stretavaju hranice troch statov, kostovka polskeho,ceskeho a slovenskeho piva.
2. Kde Jozef Kroner svetlo sveta uzrel- rodny dom spojeny s kostovkou staskovskeho piva.
3. Radegast a vrch Radhost-romanticka hrebenovka spojena s navstevou Moravsko-Sliezskych Beskyd.
Nasledne smer Makov,turistika na chatu Kminek /cca 1:30/, ubytovanie Tukacov, novorocna schodza TUKu / vyhodnotenie predchadzajuceho roka, vyznamenania a pokarhania, poucenie z krizoveho vyvoja,plan akcii a planych slubov/ V prestavke dvojhodinove prekvapenie/ doniest si plavky a uterak,zeny bez plaviek/. Pokracuje diskusia a volnýy program/ citanie knih, nosenie dreva do lesa, strikovanie, omalovanky, hadzanie hrachu o stenu a dalsie/
Nedela: restart,regeneracia,resiocializacia plus nieco k tomu.
Ucast NUTNA!!! / Chata stoji cca 10 eur na osobu a noc/.