Od koho: qviker | Carovne slovicko: výlet |
Predmet: výlet | Datum a cas: 19.08.2007 20:20 |
nazdar masky,konečne nám ide net,tak idem niečo pripísať a snad do par dni pošlem aj nejaké foto my sme boli teraz cez víkend s jankou na výletiku v moravskom Štramberku,pekne sme si pocestovali vláčikmi,ktoré na seba skvele nadvezovali,takže úplne v pohode,mestečko je čosi ako naša štiavnica,medzi kopcami,len je to fakt také maličké škvŕňa,s roztomilým námestím,dookola pekne upravenými domčekmi,taká skoro česká klasika ale predsa aj s inými,novými vecami,štramberk je povestný asi troma naj 1.z perníkového cesta sa tu pečú tzv.štramberské uši-my sme si ich dali ku káve,plnené šľahačkou a ovocím a boli fakt dobré 2.nad námestím sa týči skala zo zrúcaninou hradu,zachovala sa len vysoká oválna veža tzv.Trúba-je z nej skvelý výhľad 3.na jednom z okolitých kopčekov sa nachádza jaskyňa Šipka-vyzerá fakt zaujímavo-kde sa našli artefakty z čias neandrtálcov-malo to svoje čaro no celkom sme si to vychutnali,pochodili,čo sa dalo,a stálo to zato,aj pivo vyrábajúce z kvasiniek v tunajšom mešťanskom pivovare bolo výborné,takže bolo fakt super p.s.bonus na záver-spali sme v stane na lúke,úplne sami,ked nám v noci začalo čosi buchať na stan,myslel som na nejakého potulujúceho ožrana,že nam naň niečo hádže,to bolo prekvapenie keď som vystrčil hlavu a zbadal líšku-žigmunda ryšavého,a zaboha sa mu nechcelo preč,až ked som po všeliakých neartikulovaných zvukoch začal štekať,sa letmo vzdialil,po troch hodinách sa estráda zopakovala,to už štekot nezaberal,tak som po tej svini ryšavej hádzal čo sa dalo,pálil noviny a hrozil mu spolkom tunajších poľovníkov,no priatelia úprimne,nebolo mi všetko jedno,do plachosti to teda malo fakt daleko,myslel som že príde aj tretice,ale happyend sa nekonal,už neprišiel,hajzel,tak sa teraz teším do teplúčkej mekučkej postele a snad sa mi bude snívať o....čaute,kviko a janka |